ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ

 

epoxeidika dapeda image

Τα εποξειδικα δαπεδα (συχνά αναφέρονται και ως εποξικα) είναι μια κατηγορία δαπέδων υψηλής αντοχής που ουσιαστικά αποτελούν μια υποκατηγορία από τα βιομηχανικα δαπεδα και εφαρμόζονται σε μια μεγάλη γκάμα εξειδικευμένων εφαρμογών. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εποξειδική στρώση που τοποθετείται πάνω από ένα βιομηχανικό δάπεδο, η οποία του προσδίδει ακόμα περισσότερες ιδιότητες.

Κατά βάση χρησιμοποιούνται για εσωτερική χρήση και όχι τόσο για εξωτερική, γιατί έχει παρατηρηθεί ότι μακροχρόνια επηρεάζεται από την εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί η απόχρωση του χρώματος, ενώ μπορεί να αρχίσουν να μειώνονται και άλλες ιδιότητες του δαπέδου. Μια καλή εναλλακτική σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τα σταμπωτα δαπεδα που αναλύουμε σε άλλη ενότητα, ιδιαίτερα αν θέλουμε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα για εξωτερικούς χώρους.

Ανεξάρτητα όμως αν θα επιλέξετε εποξειδικα δαπεδα ή κάποιο άλλο, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η εφαρμογή τους να γίνει σωστά και ποιοτικά, ώστε τελικά να έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Μην εμπιστευθείτε τον οποιοδήποτε μάστορα, αλλά φροντίστε να ψάξετε και να βρείτε κάποιον έμπειρο και αξιόπιστο, που έχει ήδη ολοκληρώσει μερικές αντίστοιχες εφαρμογές.

Η πιο αποτελεσματική επιλογή σας για αυτό το σκοπό είναι να καταχωρήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας στο myConstructor, αφιερώνοντας μόνο κάποια λεπτά. Σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε αρκετές προσφορές από οικοδομικά συνεργεία που έχουν ήδη αξιολογηθεί σε παρόμοια έργα από πελάτες τους. Έτσι γρήγορα και εύκολα θα ολοκληρώσετε την πιο αποδοτική και αποτελεσματική έρευνα αγοράς, ώστε να βρείτε τον καταλληλότερο για την εργασία σας, χωρίς καμία δέσμευση ή κόστος.


Σε γενικές γραμμές τα εποξειδικα δαπεδα διακρίνονται για κάποια χαρακτηριστικά και ορισμένες ιδιότητες, που τα κάνουν ιδανική επιλογή για κάποιες περιπτώσεις. Ας δούμε αυτά τα πλεονεκτήματα λίγο πιο αναλυτικά

green arrow image Μηδενική Απορροφητικότητα. Τα εποξειδικα δαπεδα δεν απορροφούν ότι και αν πέσει πάνω τους, γεγονός που τα κάνει πολύ χρήσιμα σε ορισμένες περιπτώσεις. Έτσι για παράδειγμα ακόμα και αν πρόκειται για κάποιο συνεργείο αυτοκινήτων που συχνά πέφτουν λάδια ή σφαγεία με αίματα, ένα επιμελές πλύσιμο αρκεί για να καθαρίσει το δάπεδο.

green arrow image Εξαιρετική αντοχή στα χημικά. Πιο συγκεκριμένα τα εποξειδικα δαπεδα δεν επηρεάζονται από ανόργανα και οργανικά οξέα, κοινά χημικά, αλκάλια και διάφορους διαλύτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ιδανική λύση τόσο για απαιτητικά πλυντήρια αυτοκινήτων όσο και για εγκαταστάσεις αποθήκευσης φρούτων, κρεάτων, γαλακτοκομικών και γενικά τροφίμων, αφού επιτρέπει τον βαθύ καθαρισμό με χημικά που εξασφαλίζουν τα επιτρεπτά επίπεδα υγιεινής.

green arrow image Ανεπηρέαστο στις ακραίες θερμοκρασίες. Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που κάνει τα εποξειδικα δαπεδα να ξεχωρίζουν είναι πως δεν επηρεάζονται από ακραίες θερμοκρασίες, είτε είναι πολύ χαμηλές είτε υψηλές.

green arrow image Δεν απαιτούν την ύπαρξη αρμών. Αυτό συμβαίνει γιατί τα εποξειδικα δαπεδα είναι ουσιαστικά μονολιθικά, που σημαίνει ότι όλη η στρώση αποτελείται πρακτικά από ένα ενιαίο κομμάτι χωρίς κενά για αρμούς, κάτι που τα κάνει ακόμα πιο συμπαγή και αποτελεσματικά απέναντι σε υγρασίες, φθορές κ.α.

green arrow image Τεράστια Αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις. Αυτό σημαίνει πως τα εποξειδικα δαπεδα έχουν μεγάλη αντοχή στη πίεση, την τριβή και γενικά μπορούν να υποστηρίξουν τη διέλευση αρκετά μεγάλων φορτίων, όπως βέβαια και τα περισσότερα δάπεδα υψηλών απαιτήσεων

green arrow image Ποικιλία χρωμάτων. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων αυτό που ταιριάζει περισσότερο με το στυλ και τις ανάγκες σας


Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα κύρια χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα εποξειδικα δαπεδα και τα έχουν κάνει τόσο χρήσιμα και αποτελεσματικά σε ορισμένες περιπτώσεις.

Προσοχή χρειάζεται όμως στο υπόστρωμα που θα τοποθετηθούν, καθώς ο τεχνικός που θα αναλάβει το έργο πρέπει να έχει φροντίσει, ώστε η επιφάνεια να είναι πλυμένη και καθαρή (χωρίς σκόνες, σαθρά υπολείμματα, γράσα, λάδια κλπ) αλλά και καλά στεγνωμένη. Επίσης μετά την επίστρωση της εποξειδικής επικάλυψης, πρέπει η επιφάνεια να μείνει τουλάχιστον 6 ώρες στεγνή, ώστε να σταθεροποιηθεί καλά, ενώ χρειάζεται και προσοχή σε όλα τα στάδια της εφαρμογής γενικότερα.

Το πεδίο εφαρμογών των εποξειδικων δαπεδων είναι αρκετά ευρύ, καθώς οι ιδιότητες τους τα θέτουν ως άκρως ιδανική και αποτελεσματική λύση για μια σειρά περιπτώσεων. Πιο συγκεκριμένα αρκετά συχνά επιλέγονται για βιομηχανίες τροφίμων και γαλακτοβιομηχανίες, νοσοκομεία, τυπογραφεία, γκαράζ, parking, πρατήρια βενζίνης, συνεργεία, βουλκανιζατέρ, εκθεσιακούς χώρους, εμπορικά κέντρα, εργοστάσια, αποθήκες, γυμναστήρια, super markets, ξενοδοχεία, οινοποιεία, σφαγεία και πολλές άλλες περιπτώσεις χώρων που έχουν διαφόρων ειδών υψηλές απαιτήσεις.

 

ΕΙΔΗ ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ

Βεβαίως για να καλυφθούν πληρέστερα όλες οι παραπάνω περιπτώσεις, υπάρχουν μια σειρά από παραλλαγές των εποξειδικών δαπέδων, ώστε με μικρές διαφοροποιήσεις να προσαρμόζονται στα επιθυμητά τελικά αποτελέσματα.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΓΙΑ
ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ

 

 

 

Παρακάτω θα σας αναφέρουμε εν συντομία τους κυριότερους τύπους που συναντάμε:

blue arrow image Αυτοδιασποράς – Ισχυρά εποξειδικα δαπεδα για πολύ υψηλές απαιτήσεις συχνής κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων

blue arrow image Αυτοδιασποράς με χαλαζιακή άμμο – Παρόμοια με την πρώτη με επιπλέον αντιολισθητικές ιδιότητες

blue arrow image Αυτοεπιπεδούμενα – Έχουν τεράστια αντοχή σε χημικά και στεγανότητα, ενώ καθαρίζονται πολύ εύκολα. Ιδανικά για αποθήκες κατεψυγμένων και φρούτων, εργοστάσια τροφίμων, σφαγεία, φαρμακοβιομηχανίες κ.α.

blue arrow image με Χαλίκι – Για διακοσμητικές εφαρμογές και με υψηλή αντιολισθηρότητα

blue arrow image με Μωσαϊκό – Παρόμοια με τα παραπάνω

blue arrow image Αντιστατικά – Για χώρους με μεγάλα ηλεκτρικά φορτία, όπου χρειάζεται απουσία στατικού ηλεκτρισμού

blue arrow image με Νιφάδες - Εποξειδικα δαπεδα με χρωματιστές νιφάδες (flecks) που δίνουν ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.


Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες σας, τις απαιτήσεις του χώρου αλλά και του προσωπικού σας στυλ, μπορείτε να διαλέξετε τα κατάλληλα δάπεδα. Σε κάθε περίπτωση όμως το σημαντικότερο είναι να επιλέξετε και το κατάλληλο οικοδομικό συνεργείο που θα τα εφαρμόσει, αφού βεβαιωθείτε ότι έχει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία.

Ο πιο εύκολος και ταυτόχρονα αποτελεσματικός και σίγουρος τρόπος για να βρείτε το καταλληλότερο οικοδομικό συνεργείο είναι η πρωτοπόρα διαδικτυακή πλατφόρμα του myConstructor. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφιερώσετε 5 λεπτά, ώστε να καταχωρήσετε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας, χωρίς καμία δέσμευση. Από εκεί και πέρα θα ενημερωθούν αυτόματα όλα τα συνεργεία της περιοχής σας και όσα ενδιαφέρονται θα σας στείλουν συγκεκριμένη προσφορά. Έτσι θα πραγματοποιήσετε την πιο γρήγορη και αποδοτική έρευνα αγοράς σχετικά με μάστορες για εποξειδικα δαπεδα, από την άνεση του υπολογιστή σας και χωρίς κανένα κόστος!


Εδώ ολοκληρώνεται η ενότητα για τα εποξειδικα δαπεδα, όμως σας συνιστούμε να ενημερωθείτε πληρέστερα για τα δάπεδα υψηλών αντοχών. Πιο συγκεκριμένα καλό είναι να ενημερωθείτε για τα σταμπωτα δαπεδα, που ενδείκνυνται για εξωτερικούς χώρους (σε αντίθεση με τα εποξειδικα), καθώς και για τα βιομηχανικα δαπεδα που είναι ουσιαστικά ένα υπερσύνολο των εποξειδικών. Τέλος μην ξεχάσετε να ενημερωθείτε και για τις Τιμες όλων αυτών των ιδιαίτερων δαπέδων.

 

Για πληροφορίες ή λεπτομέρειες καλέστε μας στο 210 300 9323