τΙΜΕσ για δαπεδα

 

times image

Όπως συμβαίνει με κάθε οικοδομική εργασία, έτσι και εδώ είναι πολύ σημαντικό και το κόστος που θα επιβαρυνθείτε. Οι τιμες για τα δάπεδα κυμαίνονται ανάλογα με αρκετούς παράγοντες, τόσο για τα υλικά όσο και για την εργασία.

Έτσι λοιπόν είναι πολύ πιθανό οι τιμες για ένα έργο στην Αθήνα να είναι καλύτερες από ότι για ένα παρόμοιο στην επαρχία, ενώ ρόλο παίζει και το εύρος των εργασιών. Σίγουρα σε μεγαλύτερα έργα οι τιμες θα είναι πιο πιεσμένες και πιο προσιτές, ενώ το τελικός κόστος θα εξαρτηθεί και από την πολυπλοκότητα των εργασιών που θα χρειαστούν και των ιδιαιτεροτήτων που πιθανόν να έχει το υπόστρωμα που θα εφαρμοστούν τα δάπεδα.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι τιμες που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω δεν αποτελούν προσφορά της εταιρείας μας, καθώς εμείς δεν είμαστε κάποια τεχνική εταιρεία που αναλαμβάνει τα έργα, αλλά η κορυφαία πλατφόρμα εύρεσης οικοδομικών συνεργείων. Οι τιμες για δαπεδα που θα αναλύσουμε στη συνέχεια αποτελούν τις μέσες ενδεικτικές τιμές της αγοράς, με βάση την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια.

Αν πάντως θέλετε να πάρετε συγκεκριμένες προσφορές με ορισμένο κόστος απευθείας από επαγγελματίες του κλάδου, τότε η καλύτερη επιλογή σας είναι το myConstructor. Απλά καταχωρήστε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας αφιερώνοντας λιγότερα από 5 λεπτά και αυτομάτως θα ενημερωθούν όλα τα αξιόπιστα και οικονομικά οικοδομικά συνεργεία που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα μας. Όσοι ενδιαφέρονται θα σας στείλουν προσφορά και έτσι χωρίς κόπο και κόστος θα πραγματοποιήσετε την πιο εύκολη και αποτελεσματική έρευνα αγοράς για τα δάπεδα που σας ενδιαφέρουν, παίρνοντας προσφορές από επαγγελματίες που έχουν ήδη αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες τους.

 


Ξεκινώντας λοιπόν την ανάλυση για τις τιμες των δαπέδων, θα ξεκινήσουμε αναφερόμενοι στην πιο συνηθισμένη επιλογή, το βιομηχανικο δαπεδο. Όσον αφορά την εργασία μια καλή τιμή για επιφάνειες άνω των 50 τετραγωνικών ξεκινάει από τα 4-6€/m², ενώ το κόστος των υλικών για μια ήπια χρήση θα κυμανθούν στα 8-10€/m². Όσο αυξάνονται οι απαιτήσεις σας από άποψη ανθεκτικότητας και σκληρότητας θα απαιτούνται περισσότερα υλικά και έτσι θα αυξάνονται οι τελικές τιμες για βιομηχανικο δαπεδο. Ωστόσο μια μέση λύση λογικά δεν θα ξεπεράσει τα 15€/m² για υλικά και εργασία.

Μια από τις βασικές εναλλακτικές για τα βιομηχανικα δαπεδα αποτελούν τα σταμπωτα δαπεδα. Προτιμώνται σε περιπτώσεις όπου παίζει σημαντικό ρόλο το εικαστικό αποτέλεσμα (π.χ. πλατείες, πισίνες κλπ), ενώ διαφέρουν στο γεγονός ότι τα βιομηχανικά συνηθίζονται σε εσωτερικούς χώρους και για βιομηχανικές χρήσεις (parking, αποθήκες κλπ). Οι τιμές εργασίας για τα σταμπωτα δαπεδα είναι σχεδόν παρόμοιες με τα βιομηχανικά και συνήθως κυμαίνονται στα 5-7€/m², όμως σε αυτή την περίπτωση τα υλικά είναι αρκετά πιο ακριβά, ανεβάζοντας το τελικό κόστος περίπου στα 25€/m².

Τα βιομηχανικά διαχωρίζονται σε αρκετές υποκατηγορίες, με βασικότερη και πιο γνωστή τα εποξειδικα δαπεδα. Όπως έχουμε αναφέρει σε άλλο σημείο τα εποξειδικά δεν είναι τίποτα άλλο από βιομηχανικα δαπεδα που από πάνω έχει περαστεί μια ειδική εποξειδική βαφή. Συνεπώς το κόστος εργασίας είναι σχεδόν το ίδιο με τα βιομηχανικά (5-6€/m²) καθώς το μόνο έξτρα που έχει είναι η επίστρωση της εποξειδικής στρώσης, όμως τα υλικά σίγουρα για τον ίδιο λόγο θα είναι πιο ακριβά. Από εκεί και πέρα αν θέλετε περισσότερες ιδιαιτερότητες ίσως το κόστος ανέβει, σε γενικές γραμμές όμως το τελικό κόστος κυμαίνεται στα 20-25€/m².

Αυτή είναι μια πρώτη εικόνα από τις τιμές για σταμπωτα, εποξειδικα και βιομηχανικα δαπεδα. Βεβαίως όπως προαναφέραμε αυτές αποτελούν απλά τις μέσες ενδεικτικές τιμές της αγοράς και όχι προσφορά μας.

Ο καλύτερος τρόπος για να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές από αρκετά αξιόπιστα και οικονομικά συνεργεία είναι να καταχωρήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας στο myConstructor. Αυτομάτως θα ενημερωθούν όλα τα εγγεγραμμένα συνεργεία μας και όσα ενδιαφέρονται θα σας στείλουν προσφορά, όπου και αν βρίσκεστε σε όλη την Ελλάδα. Έτσι χωρίς κανένα κόστος και από την άνεση του υπολογιστή σας, θα πραγματοποιήσετε την πιο εύκολη και ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς σχετικά με εξειδικευμένα οικοδομικά συνεργεία για το έργο σας.


Καθώς η ενότητα για τις τιμες ολοκληρώνεται, σας καλούμε να ενημερωθείτε πληρέστερα για κάθε είδος δαπέδου, διαβάζοντας τη σχετική ανάλυση. Έτσι εκτός από τα σταμπωτα δαπεδα που εξετάζουμε κυρίως σε αυτό το site, μπορείτε να ενημερωθείτε για το βιομηχανικο δαπεδο, καθώς επίσης και για την βασικότερη κατηγορία τους, τα εποξειδικα δαπεδα.

 

Για πληροφορίες ή λεπτομέρειες καλέστε μας στο 210 300 9323