ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟviomixaniko dapedo image

Το βιομηχανικο δαπεδο είναι από τις πιο συνηθισμένες επιλογές σε περιπτώσεις που κανείς αναζητά δάπεδο υψηλής αντοχής. Ονομάζεται βιομηχανικο δαπεδο γιατί μπορεί να καλύψει μια ευρεία γκάμα βιομηχανικών εφαρμογών χωρίς όμως να περιορίζεται μόνο σε αυτές. Συνήθως πρόκειται για σύνθετα συστήματα που αποτελούνται από αρκετά στρώματα, τα οποία έχουν αντικαταστήσει επάξια τις παλιές επιλογές, όπως την επίστρωση ενός δαπέδου με οπλισμένο σκυρόδεμα ή την επικάλυψη του με κάποιο σκληρυντικό.

Σε γενικές γραμμές τα βιομηχανικά δάπεδα χωρίζονται σε τσιμεντοειδή και βιομηχανικά δάπεδα με ρητίνες, ανάλογα με τη βάση του κύριου συστατικού από το οποίο αποτελούνται. Εκτός αυτών υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές με κυριότερη τα σταμπωτα δαπεδα, τα οποία έχουν σίγουρα πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα, είναι όμως ακριβότερα και συνηθίζονται για λίγο διαφορετικές χρήσεις (π.χ. πλατείες, πισίνες, αυλές κ.α.).

Ανεξαρτήτως όμως του είδους του δαπέδου που θέλετε να τοποθετήσετε, πολύ μεγάλη σημασία έχει ο μάστορας που θα αναλάβει την εφαρμογή τους. Πρέπει να είναι εξειδικευμένος και να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες που διακρίνουν κάθε βιομηχανικο δαπεδο. Ο πιο αποτελεσματικός και εύκολος τρόπος για να βρείτε αξιόπιστα και οικονομικά συνεργεία με εμπειρία στα δάπεδα παντός τύπου είναι το myConstructor. Σε λιγότερα από 5 λεπτά θα έχετε ολοκληρώσει τη ΔΩΡΕΑΝ καταχώρηση του έργου σας και σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από αρκετούς επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν το έργο σας. Η πιο γρήγορη & αποδοτική έρευνα αγοράς από την άνεση του υπολογιστή!


Όσον αφορά τον τρόπο κατασκευής του, το βιομηχανικο δαπεδο είναι σκυρόδεμα C20/25 πάχους περίπου 10 εκατοστών, το οποίο οπλίζεται με πλέγμα, ενώ ενισχύεται και με ίνες πολυπροπλυνείου, για να αποκτήσει την απαραίτητη αντοχή, με το τελικό πάχος του δαπέδου να φτάνει τα 18-25cm. Στη συνέχεια από πάνω πασπαλίζεται με ειδική τεχνική 2 χέρια από σκληρυντικό υλικό, καθώς επίσης και χρώμα, αν επιθυμείτε ως τελική επιφάνεια χρώμα διαφορετικό από του μπετού.

Προσοχή χρειάζεται καθώς ορισμένοι θεωρούν ως βιομηχανικο δαπεδο κάθε οπλισμένο σκυρόδεμα που απλά έχει υποστεί μια επιφανειακή κατεργασία λείανσης και σκλήρυνσης, κάτι που προφανώς δεν ισχύει. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχουμε ρητινούχο δάπεδο, με τις ρητίνες να είναι κυρίως εποξειδικής ή πολυουρεθανικής βάσης.

Βέβαια θα απορήσει κανείς, σε τι διαφέρει τελικά τα βιομηχανικά δάπεδα από ένα απλό δάπεδο σκυροδέματος; Εδώ ακριβώς πρέπει να αναφέρουμε τα προβλήματα που συνήθως εμφανίζει το απλό σκυρόδεμα και λύνονται αν εφαρμοστεί βιομηχανικο δαπεδο.

orange arrow image Με τον καιρό βγάζει σκόνες, υπολείμματα και άλλα σαθρά τμήματα, που λερώνουν το δάπεδο

orange arrow image Δεν είναι μονολιθικό δάπεδο (ενιαίο κομμάτι) αλλά αφήνονται αρμοί, από όπου με τα χρόνια μπαίνουν νερά, φυτρώνουν χόρτα κλπ

orange arrow image Διαβρώνεται και κρατάει την υγρασία


Σε όλα αυτά έρχεται να δώσει λύση το βιομηχανικο δαπεδο, το οποίο μπορεί να έχει διάφορες παραλλαγές, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σας. Σε κάθε περίπτωση όμως προσφέρει κάποια πλεονεκτήματα λόγω των ιδιοτήτων του, οι κυριότερες εκ των οποίων είναι οι εξής:

green arrow image Τεράστια αντοχή στις μηχανικές καταπονήσεις

green arrow image Εύκολος και γρήγορος καθαρισμός

green arrow image Κατασκευή σε μικρό χρόνο και με προσιτό κόστος

green arrow image Δεν φθείρεται, δεν ριγματώνει και προστατεύει από την υγρασία

green arrow image Υψηλή αντιολισθηρότητα

green arrow image Μεγάλη διάρκεια ζωής


Οι περιπτώσεις όπου συναντάμε το βιομηχανικο δαπεδο είναι πολλές και παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τις κυριότερες  και πιο συνηθισμένες εφαρμογές του:

blue arrow image Χώρου στάθμευσης / parking (ειδικά υπόγεια) και πιλοτές

blue arrow image Βενζινάδικα, Συνεργεία αυτοκινήτων, Βουλκανιζατέρ

blue arrow image  Αεροδιαδρόμους, προβλήτες λιμανιών, μαρίνες

blue arrow image  Γήπεδα διαφόρων ειδών (συνήθως πολυουρεθανικά δάπεδα)

blue arrow image  Ταράτσες και Δώματα (σε συνδυασμό με θερμομόνωση)

blue arrow image  Βιομηχανικοί χώροι εργοστασίων

blue arrow image  Εγκαταστάσεις ψυγείων και αποθηκευτικών χώρων για τρόφιμα κ.α. (συνήθως εποξειδικα δαπεδα - δείτε εδώ)

blue arrow image  Ανακαινίσεις (ιδανική λύση γιατί δεν απαιτείται αποξήλωση του παλαιού δαπέδου)

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΓΙΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ

 

 

 

Όπως προαναφέραμε το βιομηχανικο δαπεδο έχει και κάποιες υποκατηγορίες και εδώ θα αναφερθούμε στις δύο συνηθέστερες. Κάθε μία ουσιαστικά αποτελεί μια επιπλέον στρώση πάνω από τα βιομηχανικά δάπεδα, που τοποθετείται για να εξυπηρετεί συγκεκριμένες χρήσεις, διατηρώντας όμως πάντα το ίδιο υπόστρωμα.

 

Εποξειδικα Δαπεδα

Τα εποξειδικα δαπεδα είναι η συνηθέστερη κατηγορία βιομηχανικών δαπέδων, για αυτό θα τα αναλύσουμε εκτενέστερα σε διαφορετική ενότητα. Σε γενικές γραμμές χρησιμοποιούνται για χώρους που εκτός από υψηλή αντοχή χρειάζονται δυνατότητα εύκολου καθαρισμού και υψηλής υγιεινής.

Ουσιαστικά σε αυτές τις περιπτώσεις πάνω από το βιομηχανικο δαπεδο τοποθετείται μια εποξειδική επίστρωση ή βαφή, η οποία παρέχει ακόμα υψηλότερη αντοχή, μηδενική απορροφητικότητα και ακόμα πιο όμορφη εμφάνιση. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται όλες οι προδιαγραφές για ένα δάπεδο που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ψυγείο νωπών κρεάτων, ένα θάλαμο χειρουργείου κ.α.

Και αυτά με τη σειρά τους διακρίνονται σε μικρότερες κατηγορίες, ανάλογα με το σκοπό που τα επιλέγετε και το τελικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

 

Πολυουρεθανικα Δαπεδα

Πρόκειται για μια ακόμα κατηγορία δαπέδων, όπου πάνω από το βιομηχανικο δαπεδο τοποθετείται μια επιπλέον στρώση, η οποία βέβαια σε αυτή την περίπτωση είναι από πολυουρεθανική ρητίνη. Τα πολυουρεθανικά δάπεδα χρησιμοποιούνται κατά κόρον στο εξωτερικό όμως στην Ελλάδα είναι ακόμα σχετικά σπάνια, αν και έχουν κάποια συγκεκριμένα πεδία εφαρμογής.

Η κύρια διαφορά τους από τα εποξειδικά είναι πως δεν επηρεάζονται καθόλου από την ηλιακή ακτινοβολία και για αυτό είναι ιδανικά για εφαρμογές και σε εξωτερικούς χώρους. Εκτός αυτού διακρίνονται για την τεράστια ανθεκτικότητα τους στα χημικά και έτσι μπορούν άφοβα να εφαρμόζονται πάνω τους αρκετά δραστικά καθαριστικά, ενώ αντέχουν και σε πολύ μεγάλος εύρος θερμοκρασιών (από -40 έως +120 °C).

Από την άλλη όμως τα πολυουρεθανικά δάπεδα πρέπει να εφαρμοστούν σε υπόστρωμα όπου υπάρχουν αρμοί (έστω ψευδαρμοί) γιατί διαφορετικά θα είναι ελαττωματική η πρόσφυση, ενώ έχουν και μεγάλη διαφοροποίηση στο κόστος. Οι τιμές για τα πολυουρεθανικά δάπεδα ενδέχεται να φτάσουν ακόμα και τρεις φορές στο κόστος των εποξειδικών, κάτι που σίγουρα αποτελεί λόγο για την περιορισμένη χρήση τους.

 

Αυτές είναι σε γενικές γραμμές οι διάφορες παραλλαγές και τροποποιήσεις για τα βιομηχανικά δάπεδα. Το τι θα επιλέξει κανείς τελικά καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο με βάση τις ανάγκες του (χρήση του χώρου, καιρικές συνθήκες, μηχανικές καταπονήσεις, χημικές αντοχές, αντιολισθηρότητα, αισθητικό αποτέλεσμα), καθώς επίσης και από το υφιστάμενο υπόστρωμα.

Καθώς ολοκληρώνουμε την ενότητα αυτή αξίζει να γίνει και μια αναφορά στις τιμές για βιομηχανικο δαπεδο, ώστε να έχετε μια γενική εικόνα. Μια ελαφριά κατασκευή θα ξεκινήσει από περίπου 12-15€/m² (για υλικά και εργασία), με το κόστος να ανεβαίνει όσο η κατασκευή γίνεται πιο πολύπλοκη και απαιτητική. Ωστόσο αυτή είναι απλά μια μέση ενδεικτική τιμή της αγοράς και καλό είναι για λεπτομέρειες να επισκεφθείτε την ενότητα Τιμες. Σε κάθε περίπτωση όμως το κόστος αυτό δεν αποτελεί προσφορά της εταιρείας μας αφού εμείς δεν είμαστε τεχνική εταιρεία.

Αν θέλετε να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές από οικονομικά και αξιόπιστα οικοδομικά συνεργεία, τότε η καλύτερη επιλογή σας είναι να καταχωρήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας στο myConstructor. Ακολουθήστε 3 απλά βήματα για την ολοκλήρωση της καταχώρησης και όταν ενεργοποιηθεί το έργο σας θα αρχίσετε να λαμβάνετε αρκετές προσφορές από αξιόπιστους μάστορες, οι οποίοι μάλιστα έχουν αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες τους. Έτσι πραγματοποιείτε την πιο εύκολη, γρήγορη αλλά και αποτελεσματική έρευνα αγοράς σχετικά με το βιομηχανικο δαπεδο ή κάθε άλλη σχετική εργασία.


Εδώ ολοκληρώνεται η ενότητα για το βιομηχανικο δαπεδο, όμως καλό είναι να ενημερωθείτε πληρέστερα για όλων των ειδών τα δάπεδα υψηλών αντοχών, πριν πάρετε την τελική σας απόφαση. Έτσι καλό είναι να διαβάσετε λεπτομέρειες σχετικά με τα σταμπωτα δαπεδα, που τοποθετούνται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους με πολύ καλαίσθητα αποτελέσματα, καθώς και για τα εποξειδικα δαπεδα που ενδείκνυνται για εσωτερικούς χώρους με υψηλές αντοχές.

 

Για πληροφορίες ή λεπτομέρειες καλέστε μας στο 210 300 9323