Εποξειδικά Δάπεδα

Σχετικά με τα Εποξειδικά Δάπεδα

Τα εποξειδικά δάπεδα (συχνά αναφέρονται και ως εποξικά) είναι μια κατηγορία δαπέδων υψηλής αντοχής που ουσιαστικά αποτελούν μια υποκατηγορία από τα βιομηχανικά δάπεδα και εφαρμόζονται σε μια μεγάλη γκάμα εξειδικευμένων εφαρμογών. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εποξειδική στρώση που τοποθετείται πάνω από ένα βιομηχανικό δάπεδο, η οποία του προσδίδει ακόμα περισσότερες ιδιότητες.

Κατά βάση χρησιμοποιούνται για εσωτερική χρήση και όχι τόσο για εξωτερική, γιατί έχει παρατηρηθεί ότι μακροχρόνια επηρεάζεται από την εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί η απόχρωση του χρώματος, ενώ μπορεί να αρχίσουν να μειώνονται και άλλες ιδιότητες του δαπέδου. Μια καλή εναλλακτική σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τα σταμπωτά δάπεδα που αναλύουμε σε άλλη ενότητα, ιδιαίτερα αν θέλουμε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα για εξωτερικούς χώρους.

Ανεξάρτητα όμως αν θα επιλέξετε εποξειδικά δάπεδα ή κάποιο άλλο, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η εφαρμογή τους να γίνει σωστά και ποιοτικά, ώστε τελικά να έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Μην εμπιστευθείτε τον οποιοδήποτε μάστορα, αλλά φροντίστε να ψάξετε και να βρείτε κάποιον έμπειρο και αξιόπιστο, που έχει ήδη ολοκληρώσει μερικές αντίστοιχες εφαρμογές.

Η πιο αποτελεσματική επιλογή σας για αυτό το σκοπό είναι να αναζητήσετε στον κατάλογο του myConstructor.gr, αφιερώνοντας μόνο κάποια λεπτά. Σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε αρκετές προσφορές από οικοδομικά συνεργεία που έχουν ήδη αξιολογηθεί σε παρόμοια έργα από πελάτες τους. Έτσι γρήγορα και εύκολα θα ολοκληρώσετε την πιο αποδοτική και αποτελεσματική έρευνα αγοράς, ώστε να βρείτε τον καταλληλότερο για την εργασία σας, χωρίς καμία δέσμευση ή κόστος.

Γιατί να επιλέξεις Εποξειδικό Δάπεδο

 • Μηδενική Απορροφητικότητα. Τα εποξειδικά δάπεδα δεν απορροφούν ότι και αν πέσει πάνω τους, γεγονός που τα κάνει πολύ χρήσιμα σε ορισμένες περιπτώσεις. Έτσι για παράδειγμα ακόμα και αν πρόκειται για κάποιο συνεργείο αυτοκινήτων που συχνά πέφτουν λάδια ή σφαγεία με αίματα, ένα επιμελές πλύσιμο αρκεί για να καθαρίσει το δάπεδο.
 • Εξαιρετική αντοχή στα χημικά. Πιο συγκεκριμένα τα εποξειδικά δάπεδα δεν επηρεάζονται από ανόργανα και οργανικά οξέα, κοινά χημικά, αλκάλια και διάφορους διαλύτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ιδανική λύση τόσο για απαιτητικά πλυντήρια αυτοκινήτων όσο και για εγκαταστάσεις αποθήκευσης φρούτων, κρεάτων, γαλακτοκομικών και γενικά τροφίμων, αφού επιτρέπει τον βαθύ καθαρισμό με χημικά που εξασφαλίζουν τα επιτρεπτά επίπεδα υγιεινής.
 • Ανεπηρέαστο στις ακραίες θερμοκρασίες. Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που κάνει τα εποξειδικά δάπεδα να ξεχωρίζουν είναι πως δεν επηρεάζονται από ακραίες θερμοκρασίες, είτε είναι πολύ χαμηλές είτε υψηλές.
 • Δεν απαιτούν την ύπαρξη αρμών. Αυτό συμβαίνει γιατί τα εποξειδικά δάπεδα είναι ουσιαστικά μονολιθικά, που σημαίνει ότι όλη η στρώση αποτελείται πρακτικά από ένα ενιαίο κομμάτι χωρίς κενά για αρμούς, κάτι που τα κάνει ακόμα πιο συμπαγή και αποτελεσματικά απέναντι σε υγρασίες, φθορές κ.α.
 • Τεράστια Αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις. Αυτό σημαίνει πως τα εποξειδικά δάπεδα έχουν μεγάλη αντοχή στη πίεση, την τριβή και γενικά μπορούν να υποστηρίξουν τη διέλευση αρκετά μεγάλων φορτίων, όπως βέβαια και τα περισσότερα δάπεδα υψηλών απαιτήσεων.
 • Ποικιλία χρωμάτων. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων αυτό που ταιριάζει περισσότερο με το στυλ και τις ανάγκες σας

Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα κύρια χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα εποξειδικά δάπεδα και τα έχουν κάνει τόσο χρήσιμα και αποτελεσματικά σε ορισμένες περιπτώσεις.

επίσημη αίθουσα με μεγάλη σκάλα, με εποξειδικό δάπεδο

Οι πιο συνηθισμένες εφαρμογές

Το πεδίο εφαρμογών των εποξειδικών δαπέδων είναι αρκετά ευρύ, καθώς οι ιδιότητες τους τα θέτουν ως άκρως ιδανική και αποτελεσματική λύση για μια σειρά περιπτώσεων. Πιο συγκεκριμένα αρκετά συχνά επιλέγονται για βιομηχανίες τροφίμων και γαλακτοβιομηχανίες, νοσοκομεία, τυπογραφεία, γκαράζ, parking, πρατήρια βενζίνης, συνεργεία, βουλκανιζατέρ, εκθεσιακούς χώρους, εμπορικά κέντρα, εργοστάσια, αποθήκες, γυμναστήρια, super markets, ξενοδοχεία, οινοποιεία, σφαγεία και πολλές άλλες περιπτώσεις χώρων που έχουν διαφόρων ειδών υψηλές απαιτήσεις.

Είδη Εποξειδικών Δαπέδων

 • Αυτοδιασποράς – Ισχυρά εποξειδικά δάπεδα για πολύ υψηλές απαιτήσεις συχνής κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων
 • Αυτοδιασποράς με χαλαζιακή άμμο – Παρόμοια με την πρώτη με επιπλέον αντιολισθητικές ιδιότητες
 • Αυτοεπιπεδούμενα – Έχουν τεράστια αντοχή σε χημικά και στεγανότητα, ενώ καθαρίζονται πολύ εύκολα. Ιδανικά για αποθήκες κατεψυγμένων και φρούτων, εργοστάσια τροφίμων, σφαγεία, φαρμακοβιομηχανίες κ.α.
 • με Χαλίκι – Για διακοσμητικές εφαρμογές και με υψηλή αντιολισθηρότητα
 • με Μωσαϊκό – Παρόμοια με τα παραπάνω
 • Αντιστατικά – Για χώρους με μεγάλα ηλεκτρικά φορτία, όπου χρειάζεται απουσία στατικού ηλεκτρισμού
 • με Νιφάδες – Εποξειδικά δάπεδα με χρωματιστές νιφάδες (flecks) που δίνουν ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες σας, τις απαιτήσεις του χώρου αλλά και του προσωπικού σας στυλ, μπορείτε να διαλέξετε τα κατάλληλα δάπεδα. Σε κάθε περίπτωση όμως το σημαντικότερο είναι να επιλέξετε και το κατάλληλο οικοδομικό συνεργείο που θα τα εφαρμόσει, αφού βεβαιωθείτε ότι έχει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία. Εδώ έρχεται να σας δώσει λύση το myConstructor.gr, η κορυφαία πλατφόρμα εύρεσης αξιόπιστων συνεργείων,  για κάθε εργασία που χρειάζεστε.

Για πληροφορίες ή λεπτομέρειες καλέστε μας στο 210 300 9323