Βιομηχανικό Δάπεδο

Σχετικά με τα Βιομηχανικά Δάπεδα

Το βιομηχανικό δάπεδο είναι από τις πιο συνηθισμένες επιλογές σε περιπτώσεις που κανείς αναζητά δάπεδο υψηλής αντοχής. Ονομάζεται βιομηχανικό δάπεδο γιατί μπορεί να καλύψει μια ευρεία γκάμα βιομηχανικών εφαρμογών χωρίς όμως να περιορίζεται μόνο σε αυτές. Συνήθως πρόκειται για σύνθετα συστήματα που αποτελούνται από αρκετά στρώματα, τα οποία έχουν αντικαταστήσει επάξια τις παλιές επιλογές, όπως την επίστρωση ενός δαπέδου με οπλισμένο σκυρόδεμα ή την επικάλυψη του με κάποιο σκληρυντικό.

Σε γενικές γραμμές τα βιομηχανικά δάπεδα χωρίζονται σε τσιμεντοειδή και βιομηχανικά δάπεδα με ρητίνες, ανάλογα με τη βάση του κύριου συστατικού από το οποίο αποτελούνται. Εκτός αυτών υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές με κυριότερη τα σταμπωτά δάπεδα, τα οποία έχουν σίγουρα πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα, είναι όμως ακριβότερα και συνηθίζονται για λίγο διαφορετικές χρήσεις (π.χ. πλατείες, πισίνες, αυλές κ.α.).

Ανεξαρτήτως όμως του είδους του δαπέδου που θέλετε να τοποθετήσετε, πολύ μεγάλη σημασία έχει ο μάστορας που θα αναλάβει την εφαρμογή τους. Πρέπει να είναι εξειδικευμένος και να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες που διακρίνουν κάθε βιομηχανικό δάπεδο. Ο πιο αποτελεσματικός και εύκολος τρόπος για να βρείτε αξιόπιστα και οικονομικά συνεργεία με εμπειρία στα δάπεδα παντός τύπου είναι το myConstructor.gr. Μπείτε και αναζητήστε στον κατάλογο των επαγγελματιών, συγκρίνετε τιμές και αξιολογήσεις και επιλέξτε τον καταλληλότερο για σας. Η πιο γρήγορη & αποδοτική έρευνα αγοράς από την άνεση του υπολογιστή!

Τρόπος Κατασκευής

Όσον αφορά τον τρόπο κατασκευής του, το βιομηχανικό δάπεδο είναι σκυρόδεμα C20/25 πάχους περίπου 10 εκατοστών, το οποίο οπλίζεται με πλέγμα, ενώ ενισχύεται και με ίνες πολυπροπλυνείου, για να αποκτήσει την απαραίτητη αντοχή, με το τελικό πάχος του δαπέδου να φτάνει τα 18-25cm. Στη συνέχεια από πάνω πασπαλίζεται με ειδική τεχνική 2 χέρια από σκληρυντικό υλικό, καθώς επίσης και χρώμα, αν επιθυμείτε ως τελική επιφάνεια χρώμα διαφορετικό από του μπετού.

Προσοχή χρειάζεται καθώς ορισμένοι θεωρούν ως βιομηχανικό δάπεδο κάθε οπλισμένο σκυρόδεμα που απλά έχει υποστεί μια επιφανειακή κατεργασία λείανσης και σκλήρυνσης, κάτι που προφανώς δεν ισχύει. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχουμε ρητινούχο δάπεδο, με τις ρητίνες να είναι κυρίως εποξειδικής ή πολυουρεθανικής βάσης.

Βέβαια θα απορήσει κανείς, σε τι διαφέρει τελικά τα βιομηχανικά δάπεδα από ένα απλό δάπεδο σκυροδέματος; Εδώ ακριβώς πρέπει να αναφέρουμε τα προβλήματα που συνήθως εμφανίζει το απλό σκυρόδεμα και λύνονται αν εφαρμοστεί βιομηχανικό δάπεδο.

 • Με τον καιρό βγάζει σκόνες, υπολείμματα και άλλα σαθρά τμήματα, που λερώνουν το δάπεδο
 • Δεν είναι μονολιθικό δάπεδο (ενιαίο κομμάτι) αλλά αφήνονται αρμοί, από όπου με τα χρόνια μπαίνουν νερά, φυτρώνουν χόρτα κλπ
 • Διαβρώνεται και κρατάει την υγρασία

Γιατί να επιλέξεις Βιομηχανικό Δάπεδο

Σε όλα αυτά έρχεται να δώσει λύση το βιομηχανικό δάπεδο, το οποίο μπορεί να έχει διάφορες παραλλαγές, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σας. Σε κάθε περίπτωση όμως προσφέρει κάποια πλεονεκτήματα λόγω των ιδιοτήτων του, οι κυριότερες εκ των οποίων είναι οι εξής:

 • Υψηλή αντοχή στις μηχανικές καταπονήσεις
 • Εύκολος και γρήγορος καθαρισμός
 • Κατασκευή σε μικρό χρόνο και με προσιτό κόστος
 • Δεν φθείρεται, δεν ριγματώνει και προστατεύει από την υγρασία
 • Υψηλή αντιολισθηρότητα
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής

Οι περιπτώσεις όπου συναντάμε το βιομηχανικό δάπεδο είναι πολλές και παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τις κυριότερες και πιο συνηθισμένες εφαρμογές του:

 • Χώρου στάθμευσης / parking (ειδικά υπόγεια) και πιλοτές
 • Βενζινάδικα, Συνεργεία αυτοκινήτων, Βουλκανιζατέρ
 • Αεροδιαδρόμους, προβλήτες λιμανιών, μαρίνες
 • Γήπεδα διαφόρων ειδών (συνήθως πολυουρεθανικά δάπεδα)
 • Ταράτσες και Δώματα (σε συνδυασμό με θερμομόνωση)
 • Βιομηχανικοί χώροι εργοστασίων
 • Εγκαταστάσεις ψυγείων και αποθηκευτικών χώρων για τρόφιμα κ.α.
 • Ανακαινίσεις
Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες σας, τις απαιτήσεις του χώρου αλλά και του προσωπικού σας στυλ, μπορείτε να διαλέξετε τα κατάλληλα δάπεδα. Σε κάθε περίπτωση όμως το σημαντικότερο είναι να επιλέξετε και το κατάλληλο οικοδομικό συνεργείο που θα τα εφαρμόσει, αφού βεβαιωθείτε ότι έχει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία. Εδώ έρχεται να σας δώσει λύση το myConstructor.gr, η κορυφαία πλατφόρμα εύρεσης αξιόπιστων συνεργείων, για κάθε εργασία που χρειάζεστε

Για περισσότερες πληροφορίες ή λεπτομέρειες καλέστε μας στο 210 300 9323